Kaikettomat parsakaalirieskaset

4.8.2020

Gluteeniton, hiivaton, munaton, maidoton, pähkinätön, sokeriton.
13 kpl ohuita parsakaalirieskasia.
Itsekehitetty ohje, joten tätä et löydä mistään muualta!

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

2. Nappaa 300 g parsakaali työstöösi; viillä jalan pääty pois sekä
parsakaalin jalasta kova ulkopinta.
Leikkaa parsakaalin kukinto-osa noin viiteen osaan ja
paloittele jalka pariin osaan.
Lisää parsakaalin osaset kiehuvaan suolaveteen ja
keitä semi-kypsäksi (n. 5 min).
Eli älä jätä parsakaalia liian kovaksi, mutta älä
myöskään kypsennä velliksi.

3. Nosta parsakaalit kattilasta keskikokoiseen kippoon.
Ei tarvitse valuttaa.
Lisää niiden päälle:
¼ dl oliiviöljyä
1 tl gheetä sekä
jauha merisuolaa hieman, noin 1/9 tl joukkoon.
Murskaa kokonaisuus sauvasekoittimella.

4. Lisää murskattuun seokseen:
0,5 dl Foodinin lupiinijauhoa
0,5 dl Foodinin kvinoajauhoa
3 dl Viljatuotteen tummaa täysjyväriisijauhoa

Sekoita lusikalla.
Seos saa jäädä vähän tahmeaksi.

5. Nosta tupla-lusikallisen kokoisia kekoja uunipellille 9 kpl.



6. Laita kunkin keon päälle noin 1 tl riisijauhoa, jonka avulla
painelet keon littanaksi rieskaseksi pellille.
Töpötä haarukalla reiät kaikkiin.
Jos haarukkaan tarttuu taikinaa, niin ota se välillä pois,
jotta jälki jää kauniiksi kaikkiin.

7. Paista rieskaset uunin keskitasolla noin 16 minuuttia.
Kun rieskojen laidat alkavat ruskistua ne ovat valmiit.
Tee ensimmäisen pellillisen valmistumisaikana toiselle pellille
taikinasta jäänyt loppuosa (4 kpl).

Lisävinkit:

– Lupiinijauhoa voi laittaa enemmänkin, mutta itse käytän
sitä hinnan vuoksi säästeliäästi.
Säväyksenä voi käyttää myös esimerkiksi
Foodinin kurpitsansiemenjauhoja.

-Pinjansiemeniä voi murskata halutessaan mukaan taikinaan.

-Rieskasia voi myös jälkeenpäin paahtaa paahtimessa.
Parhaimpia ne ovat kuitenkin heti uunituoreina.

-Säilytä rieskaset jääkaapissa.

-Helppous? On helppoo.
Kokonaistekoaika?…en katsonut kellosta, mutta alle tunti.

-Kun tarjoat rieskasia bonuksena houkuttelevasti koristellen,
niin uppoaa varmasti. Kuvaa varten olin pujottanut
cocktail-tikkuihin juustoa, salamia ja kurkkua,
ja nehän upposivat, leipien kera lapsiin vauhdilla.

Mukavia ja terveellisiä kokkailu- ja maisteluhetkiä!

Luonnollisesti! Tietysti!

<3 Naturella

PS. Sivuiltani löydät myös

”Maailman paras siemennäkkileipä -reseptin.”

”Mainiot mantelileivät -reseptin.”


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.